Új szereplő a magyar POS piacon

Szeptembertől teljes körű, bankkártya, egészségpénztári, cafeteria és SZÉP-kártya elfogadásra alkalmas POS terminálok telepítésével bővíti tevékenységét az évi nyolcmilliárd forint forgalmat bonyolító Patika-csoport. A kártyaelfogadás jelenlegi költségeit jelentősen leszorító Multi-Pay® Zrt. leányvállalat a Patika másfél évtizedes megbízható működésére és egészségügyben élő kapcsolathálójára építve a kártyaelfogadásban is öt éven belül a magyar piac meghatározó szereplőjévé válhat.

A kártyás fizetések népszerűsége évek óta kitartóan nő Magyarországon. A MasterCard statisztikája szerint a bankkártyás vásárlások száma 5%-kal, értéke 12%-kal bővült 2015. január és május között. Ugyan arra vonatkozó statisztika nem készült, hogy a kártyás forgalom bővülésében mekkora szerepet játszott a pénztárgépek NAV-hoz történő kötelező bekötése, de tény, hogy a láthatóvá vált forgalom készpénzes költségeinél jóval olcsóbb az elektronikus kártyával történő fizetés. Erre kínál a KKV-k számára is elérhető alternatívát a multipayes POS terminál.

A multipayes POS terminál teljes körű - bankkártya, egészségpénztári, cafeteria és SZÉP-kártya - elfogadást biztosít, de legalább ilyen fontos versenyelőnye a kártyaelfogadó kereskedőt előre finanszírozó, Hűséges Vagyok törzsvásárlói program. A Hűséges Vagyok nem egy egyszerű, felmutatásra működő pontgyűjtő program, hanem egy igazi újratölthető fizető kártya: a feltöltött pénz azonnal a kártyaelfogadót gazdagítja, egyúttal garantálja a hűséges vásárlók visszatérését. Ráadásul a keret nyilvántartásával sem kell vesződni, hiszen azt a Multi-Pay® tartja biztos kézben. A Hűséges Vagyok minden KKV részére azt kínálja, aminek az előnyeit a multik már évek óta élvezik: vásárlói elégedettség növelése, a vállalkozás versenyképességének és üzleti forgalmának fellendítése.

A fenti előnyökön túl a Multi-Paynél azok a patikakártya-elfogadásban rutinná vált kényelmi szolgáltatások is járnak a bankkártyával történő fizetéskor, ami a Patikánál a kártyaelfogadó szolgáltatók másfél évtizede fennálló bizalmát igazi partnerséggé alakította. A Multi-Paynél a piacon egyedülálló módon minden típusú kártyalehúzás feletti kontrollt az automatikusan e-mailen érkező áttekinthető ellenőrző lista garantálja. A Multi-Pay® által nyújtott éjjel-nappali telefonos problémamegoldó ügyfélszolgálat már minimális követelmény szinte az egész világon, ezt azonban a Multi-Paynél a POS terminál esetleges meghibásodása esetén garantált POS-csere és helyettesítő internetes és telefonos tranzakciós engedélyezés egészíti ki. A megszokott patikás minőséggel pedig versenyképes multipayes költségek járnak, ami a telepítést, az üzemeltetést és a forgalmi jutalékot illeti.

Köszönhetően az idei startnak, a társaság által kínált multipayes terminálok a legmodernebb fizetési megoldást garantálják - mind a mágnescsíkos, mind a chipes kártyákat kezelik, de biztosítják a bankkártyával történő egyérintéses (PayPass) fizetést is.

A kormányzati elképzeléseknek mindenben megfelelő - nyereséget termelő és kizárólag hazai tulajdonban álló vállalatcsoport - önerőből, uniós források vagy egyéb támogatások felhasználása nélkül bonyolítja a közel negyedmilliárdos beruházást.

A társaság másfél évtizeddel ezelőtti piacra lépése óta folyamatosan újít, szem előtt tartva a céges és az egyéni partnerei évről évre szélesebb körű kiszolgálását. A Patikapénztár és Új Pillér egészségipari húzó-brand mellett 2007-ben a Tradíció Nyugdíjpénztárral és a Tempo Nyugdíjpénztárral elindult a nyugdíjágazat, majd 2010-ben a teljes körű céges cafeteria-szolgáltatásokat kínáló Multi-Pay® Cafeteria.

1999: Patika Egészségpénztár
2006: Új Pillér Egészségpénztár
2007: Tradíció Nyugdíjpénztár
2008: Tempo Nyugdíjpénztár
2010: Multi-Pay® Cafeteria
2013: Ritmus egészség- és életmódmagazin
2015: POS terminál-telepítés

A százezres nagyságrendű egyéni-, és kártyaszámlát egyidejűleg kezelő, éves szinten egymillió fizetési tranzakciót bonyolító és ügyfeleinek a hozzá kapcsolódó információs szolgáltatásokat nyújtó társaság az adatok elemzése során arra jutott, hogy a POS-üzletágba történő beruházás - a jelenlegi kártyaelfogadó partnerek várható forgalomnövekedését is figyelembe véve - már középtávon megtérülhet.

Dr. Lukács Marianna, a Patika-csoport vezetője bízik a POS-üzletág sikerében. Elmondása szerint az elmúlt időszakban a patikakártya elfogadásában aktív céges partnereik körében egyre gyakrabban merült fel az igény a termináltelepítésre is. Ebben nagy szerepet játszanak az elmúlt másfél évtized pozitív tapasztalatai: a patikakártyával történő fizetés után az ellenérték szerződésben garantált, késedelem nélküli megérkezése, de a kereskedők kiszolgálásában legalább ilyen fontos, hogy probléma esetén az állandóan elérhető ügyfélszolgálat, a Telepatika rugalmas, gyors, egymenetes ügyintézést biztosít.