Johannes

Ma nemzeti gyásznap van a veronai autóbuszbaleset halálos áldozatainak emlékére

Antonia Canova: a Fájdalom angyala (1819) - Stuart siremlék Szt Péter Bazilika, VatikánAntonia Canova: a Fájdalom angyala (1819) - Stuart siremlék Szt Péter Bazilika, VatikánOrbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére a kormány az olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére január 23-át nemzeti gyásznappá nyilvánította - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szombat délután az MTI-vel.

Hétfőn a veronai buszbaleset áldozatainak emlékére nemzeti gyásznap

MTI Fotó: Marjai JánosMTI Fotó: Marjai János Megemlékezők mécsest gyújtanak az előző napon este történt buszbaleset áldozatainak emlékére a VI. kerületi Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt 2017. január 21-én. Egy az iskola diákjait szállító, Franciaországból hazafelé tartó autóbusz az észak-olaszországi A4-es autópályán egy veronai csomópontnál balesetet szenvedett, majd kigyulladt. Tizenhat középiskolás diák életét vesztette, huszonhatan megsérültek.

Boldog (?) uj (?) esztendőt

Amikor a napi sajtót olvassuk, mennyire furcsának tarjuk, hogy mi itthon békés Karácsonyt kívánhattunk egymásnak. És most boldog eredményes Új esztendőt. Korábban nyugat volt a stabilitás szigete, és az emberfia - különösen ha nő az illető - nagyon megfontolja, érdemes-e szokás szerint odautazni egy-egy nagyobb rendezvényre.

 

Boldog Karácsonyi ünnepet!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

Békés Karácsonyt!

1956 november 4. A forradalom elbukik. Kezdődik a megtorlás.

1956 november 4-én megindultak Magyarország ellen a szovjet csapatok és leverték a forradalmat. Nyugat asszisztált mindehhez. A szuezi válsággal volt elfoglalva, A bevonulást Kádár kormánya, és ezzel együtt véres megtorlás követte.

Pilinszky János:

Négysoros

"Alvó szegek a jéghideg homokban.
Plakátmagányban ázó éjjelek.
Égve hagytad a folyosón a villanyt.
Ma ontják véremet."

 

Erdélyi József: Reggel

https://youtu.be/-AaHDXX78dY

Ma van Mindenszentek ünnepe -2016 november 1

Békesség angyala  Füstös Tibor síremléke Gyömrő, Só uti református temető.Békesség angyala Füstös Tibor síremléke Gyömrő, Só uti református temető.

Meghalt a néni, aki süteményeit árulta a Nyugatinál

Egy mai Facebook-poszt szerint meghalt Irénke néni, az idős hölgy, aki süteményeit árulta a Nyugati bejáratánál - írja a Nullker. Irénke néni ma már nem volt a téren, helyén egy mécses égett.

Végy magadhoz nap

 

Terroristák lefejezték Franciaországban mise közben

Be kellett teljesednie a mondásnak, amely meg van írva a törvényünkben: ‘Ok nélkül gyűlöltek engem’. (Jn 15,25)

Puccs van Törökörszágban - a Magyar Külügyi Szolgálat kérése

Puccs van törökországban. Egy katonai csoport szervezte a demokráci helyreállitásával indokolva. KIjárási tilalom van, de sokan vannak az utcán. A közösségi és netes médiákat blokkolták.A magyar külügyi szolgálat kéri: Ha Ön vagy családtagja Törökországban tartózkodik, akkor a következő elérhetőségeken kérheti a magyar konzuli szolgálat segítségét: Isztambulban a +90-212-317-9214, a +90-212317 9215, vagy a +90-533-375-8715 telefonszámokat, Ankarában a +90-312-442-2275 vagy a +90-533-699-3694 számot hívja.

A nizzai áldozatok emlékére

Köszönjük türelmüket - megjöttem

www.euroastra.infoMegjöttem a körházból köszönjuk türelmuket. A lap folyatódik, bár még gynge vagyok, de igyekszem olvashatóan csinálni.

Olvasóink elnézését kérjük

Ma délután teljesen váratlanul bevittek a kórházba. Igyekszem gyorsan meggyógyulni, de net hiányában addig nem tudom a lapot csinálni. Remélem ez csak két három napi kiesést jelent.

Nyugodjanak békében!

 

 Több százan gyújtották meg az emlékezés mécseseit július 1-jén, péntek este Budapesten, az Irinyi János laktanyában. Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonái és közalkalmazottai a Hortobágyon tragikus balesetben elhunyt bajtársaikra emlékeztek.

„Sok szeretetet hagytál magad után” – Utolsó útjára kísérték Rómában Bud Spencert

Hatalmas tömeg gyűlt össze június 30-án, csütörtökön a római Piazza del Popolón, ahol az ikertemplomok egyikében, a Santa Maria di Montesanto-bazilikában búcsúztak a hét elején 86 éves korában elhunyt Bud Spencertől. Koporsóját tapsvihar és zeneszó kísérte a téren át a templomba.

„Isten nélkül nem értem volna el semmit” – Elhunyt Bud Spencer

86 éves korában elhunyt Bud Spencer, eredeti nevén Carlo Pedersoli, a spagettiwesternek és a Piedone-filmek feledhetetlen alakja. A pofonjairól híres színész egész életét mély hite hatotta át, ahogy maga is vallotta: „Isten nélkül semmit nem értem volna el. Odaát találkozunk."

Ma este 8-kor az olasz nagykövetségnél gyújtanak mécsest a 86 éves korában elhunyt Carlo Pedersoli – Bud Spencer – magyar tisztelői.

A Stefánia úti nagykövetségen tartandó megemlékezés Facebook-eseménye itt található.

Kérés mindenkihez

Elhunyt dr. Szalontai Éva

Egy héttel 87. születésnapja előtt elhunyt dr. Szalontai Éva aranytollas újságíró, a MÚOSZ Életmód Szakosztályának elnöke. Nemrégiben, 2016 márciusában, a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetéssel ismerték el munkásságát. Több mint kétezer újságcikke jelent meg magyarul, angolul, oroszul, franciául. Különösen büszkén emlegette svéd és ausztrál tudósítói tevékenységét. 41 éven át volt tagja a Magyar Újságírók Országos Szövetségének. Több esztendőn át vezette a Magyar Sajtó című szaklap Mesél a múlt rovatát. Alapítója az Egészség=Élet című internetes újságnak.

József Attila: Nem, nem, soha!

 Szép kincses Kolozsvár, Mátyás büszkesége, 
Nem lehet, nem, soha! Oláhország éke! 
Nem teremhet Bánát a rácnak kenyeret! 
Magyar szél fog fúni a Kárpátok felett!

Olvasóink elnézését kérjük

www.euroastra.infowww.euroastra.infoTisztelt Ölvasók! Talán észrevették, hogy tegnapi kiadásunk csonkára, rövidre sikeredett. Ennek oka az volt, hogy szerkesztőségünket bevette a calici virus. Aminek eredményeként minde fontosabb volt a lakás kis helységében, mint a lap elkészítése. Úgy tűnik mostanra már keresztül ment, igyy újra a szokott terjedelemben jelentkezünk.

Johannes

Tartalom átvétel